TRAM Vereniging

TRAM is een netwerk en vereniging voor in Nederland en Vlaanderen werkzame toeristisch-recreatieve projectmanagers, coördinatoren, beleidsmedewerkers, aanjagers, freelancers en ondernemers.

TRAM organiseert vier bijeenkomsten per jaar op locatie. Drie van de bijeenkomsten vinden plaats op een doordeweekse dag, de vierde bijeenkomst is tweedaags, meestal op vrijdag en zaterdag.Wat betekent TRAM?

De afkorting ‘TRAM’ staat voor Toeristisch-Recreatieve Aanjagers en Managers. De naam ‘TRAM’ gebruiken wij als logo en als afkorting. Door de initiatiefnemers is dit bewust gekozen, omdat TRAM ook symbool staat voor ‘beweging’:

  • er is de mogelijkheid om in een rijdende TRAM te stappen en, indien gewenst, direct te participeren in een bestaand netwerk van regio- & projectmanagers & ondernemers;
  • met elkaar in één ruimte zitten en/of ons gezamenlijk te verplaatsen biedt de mogelijkheid om gemakkelijk contact te leggen;
  • (de leden van TRAM en dus de vereniging) TRAM is voortdurend in beweging: er komen leden bij en er vertrekken leden ook weer.

Profiel van de leden van TRAM
In Nederland en Vlaanderen werkt een aanzienlijk aantal toeristisch-recreatieve projectmanagers, coördinatoren, aanjagers, toeristische ondernemers of welke functiebenaming ze ook mogen hebben. Deze functies zijn ontstaan uit een lokale of regionale behoefte aan daadkrachtige, structurele en stevige samenwerking. Een samenwerking tussen bedrijven, hogere en/of lagere overheden binnen de sector toerisme en recreatie of deze juist overschrijdend. Een kleurrijk geheel van relaties waarbinnen een TRAM-lid actief is als initiator en klankbord. Het bij elkaar brengen van niet gelijk gestemde zielen ‘waarvan de neuzen dezelfde kant op moeten gaan staan’, is voor hem/haar een inspirerende en uitdagende gedachte. De praktijk leert dat TRAM-leden veelal solisten (maar geen einzelgängers) zijn, die bezig zijn in het complexe, dynamische toeristische werkveld en daarna gelieerde projecten (gebiedsontwikkeling, city marketing, etc.).

Geef een reactie