TRAM event met Toerisme Antwerpen 22 maart 2017

Zoals in januari gemeld gaan we van 2017 weer een echt TRAM jaar maken met evenementen in Nederland en Vlaanderen. De eerste TRAM meeting zal in Antwerpen zijn waar we door Eveline Sierens uitgenodigd zijn voor een kick-off event met betrekking tot het  project ‘Fietsvakanties in Vlaanderen 2016-2019’ woensdag 22 maart in Stadsbrouwerij De Koninck, Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen, waaraan voor en door TRAM een eigen workshop gehouden zal worden.  De definitieve agenda voor TRAM volgt maar wij zijn vanaf 09.30 uur van harte welkom. Meld je aan onder de link die we in de mail naar jullie gestuurd hebben.

LET OP: dit evenement zal een dag eerder plaats vinden dan aangegeven in onze voorlopige TRAM agenda: dus in plaats van donderdag 23 maart wordt het een dag eerder gehouden namelijk woensdag 22 maart. Wij hopen dat deze kleine datum wijziging geen belemmering is voor jullie om massaal weer te komen :)!

Over het project zelf: Toerisme Vlaanderen maakte zopas subsidies vrij voor dit project. Het doel is samen met professionele partners in Vlaanderen een breed aanbod aan kwaliteitsvolle fietsvakanties voor binnen- en buitenlandse toeristen te realiseren. Er worden fietstrips rond drie thema’s uitgewerkt: bier, Vlaamse meesters en Vlaamse toppers.

Hier een quote uit het begeleidende persbericht:

“Knowhow delen en drempels wegwerken De vijf Vlaamse provincies zullen zelf geen fietsvakanties ontwikkelen of verkopen. Ze willen vooral hun knowhow delen met vakantiespecialisten in binnen- en buitenland: van Belgische touroperators tot populaire routeplatformen. De provinciale toeristische federaties kennen Vlaanderen door en door. De vakantiespecialisten beschikken over heel wat commerciële ervaring en marktkennis. Die combinatie zal aantrekkelijke producten opleveren. Verder willen de provincies drempels in de productontwikkeling wegwerken. Zo kan samenwerken met innovatieve bedrijven o.a. bagagevervoer tussen de logies vergemakkelijken.”

Dit evenement past weer goed in het TRAM thema voor dit jaar: de trends rond nieuwe modellen van destination marketing en de verschuiving van de focus naar productontwikkeling waarin Vlaanderen inmiddels vooruitloopt.

Wij zullen met TRAM – naast eigen meetings -v aker aansluiting zoeken bij dit soort evenementen om zo onze kennis en know-how aan te scherpen of te delen met andere collegae in toerisme en recreatie. De eerstvolgende is een congres in april of mei in Noord-Limburg waarover wij jullie zo spoedig mogelijk zullen informeren.

Programma Kick-off evenement woensdag 22 maart

  •  09.30-10.00 u.: Ontvangst
  • 10.00-10.10 u.: Welkom door de heer Bruno Peeters, gedeputeerde en voorzitter Toerisme Provincie Antwerpen
  • 10.10-10.30 u.: Toelichting over het project Fietsvakanties in Vlaanderen door mevrouw Sjantal Sillius, trade coördinator Toerisme Provincie Antwerpen & projectleider Fietsvakanties in Vlaanderen
  • 10.30-10.50 u.: Inspiratiespreker – de heer Jan Peeters, eigenaar Travel 360°
  • 10.50-11.00 u.: Pauze
  • 11.00-12.30 u.: Workshops voor Vakantiespecialisten rond service-needs door externe partner Konsultra (w.o. TRAM workshop)
  • 12.30-13.00 u.: Broodjeslunch
  • 13.00-14.30 u.: Rondleiding in de brouwerij
  • 14.30-16.30 u.: we denken nog na over eventueel aan het eidne nog een TRAM netwerk meeting op te zetten en dan voor de files weer naar huis.

Met vriendelijke groet en tot de 22e!

Nicolaas en Sjon

Geef een reactie