TRAM 2007

Uit in Brabant; Deze Tram-bijeenkomst startte met de jaarlijkse ALV.  Na afloop hiervan kreeg het TRAM-gezelschap een boeiende rondleiding door de studio’s van Omroep Brabant en Uit in Brabant.  Twee gastsprekers, Dennis van den Broek en Bruno van de Laar gaven respectievelijk een presentatie over de mogelijkheden van web 2.0 en over Zoover (website vakantiebeoordelingen voor en door reizigers), waarna Trammers zelf een kritische blik wierpen op een enkels website van (organisaties van) Tram-leden.  De bijeenkomst werd als boeiend en leerrijk beschouwd.

Leiestreek:  Centraal thema van de tweedaagse was het industrieel toerisme.  Veel leerrijke dingen gezien en met ook een bezoek aan oa een bierbrouwerij en een elektro-centrale, waaraan nieuwe functies werden toegekend. De 2-daagse was uitstekend georganiseerd met ook tijd voor gezelligheid en netwerking.  Enige jammer zaak was dat er slechts een kleine groep aanwezigen was (oa door afvallers tijdens de 2-daagse zelf).

Nederlands Limburg : nieuwe markten voor toerisme. Thema van de dag was nieuwe markten voor toerisme met een uiteenzetting van Frank Verkoijen hierover en verder een presentatie over My Limburg door Nicolaas Peereboom en over bezinningstoerisme door Linda Peeters.  De dag werd verlevendigd door een tocht met de Maashopper, een fietspendel- en horecabedrijfsboot op de Maas.  Het was een leerrijke dag en leuke kennismaking in theorie en praktijk met het concept van de fietspendelboot.

West-Zeeuws Vlaanderen. De dag startte met een erg interessante uiteenzetting met als kernwoorden ‘identiteit’, ‘regional branding’ , ‘interconnectnes’ en ‘globalisation of nothing’ (oa non-places) door Gerard van Keeken (meer info opwww.merkwaardige.identiteit.nl , onder ‘lezenswaardig’). Na de lunch werd de inhoudelijke discussie verdergezet op een zogenaamde ‘non-place’ en reikte Tram in een quick scan verschillende ideeën aan om de toeristen aan te trekken naar het  betreffende hotelcomplex dat momenteel geen directe band heeft met de zee.

Geef een reactie