TRAM 2004

11 maart 2004, Drimmelen, E. van Dijk.
Biesbosch Marina Drimmelen! Dat stond er op het programma van de eerste trAM-activiteit van het nieuwe jaar. De jaarvergadering verliep naar tevredenheid en er werd ingestemd om een behoorlijk budget vrij te maken voor de excursie naar het Ruhrgebied die voor later in het jaar gepland staat.

Na de lunch (met Brabantse worstebroodjes!) kregen we een presentatie over de uitbreidingsplannen van Biesbosch Marina Drimmelen. De grootste gegraven haven van West-europa. Het locatiebezoek werd traditiegetrouw afgesloten in…. Het café!

25-27 juni 2004, Ruhrgebied, E. Fonteyn.
Het Rurgebied, een niet alledaagse bestemming voor een toeristisch werkbezoek. Iedereen kent het Ruhrgebied als vuil, stinkend en vooral ook druk. Er wonen ruim 5,4 miljoen mensen in deze ‘grauwe’ Metropool. Maar is het Ruhrgebied wel zo grauw? De gids die ons beide dagen begeleidde was er alles aan gelegen om ons traditionele beeld van het Ruhrgebied om te vormen tot een beeld van een groen, fris landschapspark. Of hij gelijk had zouden we met eigen ogen kunnen gaan zien.

Een zeer geslaagde tweedaagse trAM-excursie. Het was zeer interessant te zien op welke wijze men in het Ruhrgebied probeert om verouderde, niet meer in gebruik zijnde industrie’sites’ opnieuw in te zetten voor recreatief-toeristische doeleinden.

23 september 2004, VRT Brussel, Toerisme Vlaanderen.

Een bezoek aan Toerisme Vlaanderen, met uitleg over werking en strategie werd gevolgd door een bezoek aan de VRT studio’s. Het programma Vlaanderen Vakantieland werd onder de loep genomen en tevens werd besproken hoe enorm de invloed van Televisie op het toerisme is. Een zeer boeiende kijk achter de schermen.

Voor een uitgebreid verslag, zie archief 2004 VRT Brussel

9 december 2004, Milieubarometer, H. Boekhold.
Op 9 december 2005 hield trAM een themabijeenkomst over de ‘milieubarometer’ in de Putse Hoeve te Bergeijck. Dit is een keurmerk voor het milieubeheer van recreatiebedrijven, het is een soort beloning voor de extra aandacht voor milieu, veiligheid en kwaliteit, maar ook een middel om te communiceren naar anderen (gasten en overheden).

Voor een uitgebreid verslag, zie Archief 2004 Milieubarometer

Geef een reactie