TRAM 2003

13 maart, E. Kuil, Krammersluizen RWS.
In maart 2003 strijkt trAM neer bij de Krammersluizen van Rijkswaterstaat. We krijgen tekst en uitleg over de wijze waarop RWS met recreatie en toerisme omgaat. Vanuit de Vlaamse Administratie voor Water- en Zeewegen volgt een presentatie over de ontwiikkeling van een toetsingskader voor waterrecreatie- infrastructuur. Hierna volgt de ALV. ’s Middags vindt er een interessante rondleiding over de sluis plaats.

20 en 21 juni, Antwerpse Kempen, D. Yzewyn.
Dirk Yzewyn van TPA gaf een korte inleiding over het belang van het toerisme in de provincie Antwerpen. Hierna kregen we tekst en uitleg over de werking van het Ecocentrum de Goren en de VZW Oosterkempen. Per minitreintje reden we door het ruim opgezette Provinciaal Domein Zilvermeer. Per schoolbus vertrekken we naar de Keiheuvel: een recreatiedomein van de gemeente Mol met sporthotel, zweefvliegclub en manege. Ben Wuyts van de Vlaamse Langmaatschappij gaf een toelichting op het Landinrichtingsproject Keiheuvel. Na een snel locatiebezoek wordt de reis vervolgd naar het Provinciaal Domein Prinsenpark, waar een digitale infozuil wordt bekeken. De schoolbus hobbelde vervolgens verder naar Meulezicht waar Frank Verkoijen toelichting geeft op het kanoproject op de Kleine Nete. De tweede dag werd ingezet met een fietstocht over het Antwerpse fietsknooppuntennetwerk. Er werd geluncht bij de Toeristentoren van Herentals, met uitzicht tot in Brussel (!). In de middag legt trAM maar liefst drie bliksembezoeken af: het Netepark, het pas geopende Hydrodoe en het BLOSO-sportcentrum. Tot slot van het drukke weekend volgt een afsluitende mini quick-scan waarbij de vraag centraal staat op welke manier dicht bij elkaar gelegen centra zich gezamenlijk kunnen profileren.

26 en 27 september, Autostadt Wolfsburg, E. van Dijk, A.E. Knobbe en L. Gadron.
De tweedaagse van Wolfsburg begint met een uitgebreide bezichtiging van Autostadt. Er volgt een marketingpresentatie en ’s middags wordt het Kunstmuseum bezocht. De avond bestaat uit een rondleiding door het Ritz Carlton Hotel op het terrein van Autostadt. Vooral de kamer waar Mick Jagger heeft geslapen imponeert. De volgende ochtend wordt nog een bezoek gebracht aan de VW Arena: het gloednieuwe voetbalstadion van Wolfsburg.

11 december, industrieel erfgoed Helmond, T. van Horne.
Op 11 december 2003 was trAM op uitnodiging van Trudy van Horne te gast in Helmond; we bezochten het Boscotondocomplex, het kasteel, hadden een rondwandeling door de stad en bezochten het VLISCO-terrein. Op het einde van de dag werd er gebrainstormd en werden er idee├źn aangeleverd voor een mogelijke t-r ontwikkeling van Helmond rond het thema industrieel erfgoed.

Geef een reactie