TRAM 2002

7 maart, S. Gheijsen, Ieper / Brugge.
Algemene Ledenvergadering: TRAM gaat internationaal, de voertaal blijft Nederlands. Bezoek oorlogsmuseum ‘In Flanders Field’. Toelichting toeristische ontwikkeling van de Westhoek, lunch. Toelichting op aanpak ‘Brugge, culturele hoofdstad 2002’. Wandeling door centrum van Brugge.

21 en 22 juni, W. Deelen, T. de Bruin, Veluwe.
Bespreking website TRAM. Introductie Veluwe 2010 en Bureau Veluwe Ranger. Via Posbank naar de Stoppelberg. ’s Avonds op de fiets naar Natuurtheater: Veel wilde zwijnen en een enkele vos.
Op de fiets naar Kootwijkerzand met onderweg een gedicht op basis van Earth Education. Tijdens picknick discussie over natuurbeleving en natuur als attractie. Met 60 kilometer in de benen voldaan naar huis.
Veluwe-gedicht

26 september, H. Beishuizen, Flevoland.
Rondwandeling in Natuurpark Flevoland. Presentatie over het outletcenter Bataviastad. Lunch en quick scan in het Provinciehuis te Lelystad over de positionering en ontwikkeling van Toerisme in Flevoland. Voorafgaand aan de Scan stelde Anne Douwe Knobbe de aanwezigen even op ‘scherp’. Jede gute Geschäftsidee fängt mit einem weissen Blatt Papier an.

12 december, F. Verkoijen, Maasduinen.
Presentatie regio Maasduinen en vervolgens rondwandeling in Kasteeltuinen Arcen.
Bijkomen van de kou tijdens een echte Limburgse lunch. Rondleiding in kloosterdorp Steijl met indrukwekkende dubbele kerk en discussie over de vraag: ‘moeten paters en broeders plaats maken voor recreant en toerist?’

Geef een reactie